Tune

Tune is een producent van zeer lichte, sterke high end fietsonderdelen in vele kleuren en materialen. Gelegen in het prachtige Zwarte Woud en begonnen door de oprichters uit noodzaak om de fiets lichter te maken.

tune_logo_black

Wat maakt Tune allemaal?

Ze maken bijna alle fietsonderdelen, een paar voorbeelden zijn complete wielsets, sturen, zadels en bidonhouders. Maar ook aluminium schroeven in vele kleuren.

Wielen
Bekend zijn de complete wielsets, maar ook zijn de onderdelen van zo’n wielset los te verkrijgen. Zo hebben ze voor fatbikes, racefietsen, mountainbikes en singlespeeds verschillende type naven. Zelfs een naaf die een geslepen zwarte diamant lijkt. Bij de set Prince en Princess( achter- en voornaaf) is het totaal gewicht van de naven slechts 288 gram! De naven die in de collectie zitten zijn onder andere Prince/Princess, Mig/Mag, King/Kong, Cannonball 2.0, Dörte. En deze naven zijn in verschillende uitvoeringen zowel als kleuren verkrijgbaar. Misschien een paar mooie paarse of juist rode naven om je fiets net wat meer looks te geven?!

Tune naaf Princess

Tune naaf Princess

Tune wielsets racefiets

Tune wielsets mountainbike

Andere onderdelen

Stuurpennen als Geiles Teil, natuurlijk in de vele kleuren verkrijgbaar. Zadelpennen als Starckes Stück, eveneens in de vele Tune kleuren. Allemaal superlicht en speciaal voor racefiets en mountainbike.

GT4_GD238474-687x1030
Tune Geiles Teil

Mooie film van de productie bij Tune, je ziet dat ze met zorg hun producten maken en zeer kritisch zijn over het eindresultaat: